Rajčátkové rizoto


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Rajčatová šťáva 400 ml
  • Bazalka hrst
  • Sýr parmezán 50 g
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Rýže Arborio 300 g
  • Vývar 800 ml
  • Cherry rajčátka 250 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Třešinková mozzarella 200 g

Postup

  • 1

    Cibuli, česnek a chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou zeleninu orestujeme. Přidáme rýži a osmahneme ji.

  • 2

    Do rýže začneme postupně po naběračkách přilévat vroucí vývar. Další přiléváme teprve tehdy, když se předcházející dávka vstřebala či vypařila. Když ho vypotřebujeme, přilijeme rajčatovou šťávu. Rýži vaříme, dokud není na skus měkká. Ke konci v ní necháme změknout na kousky nakrájená rajčátka.

  • 3

    Rizoto dochutíme jemně nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Vmícháme do něj nasekanou bazalku a odstavíme ho.

  • 4

    Rizoto rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme několika kousky mozzarelly.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace