Rajčatové toasty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rajčata masitá 3
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl
  • Bazalka 3 Lístky
  • Cukr hnědý 1 lžička
  • Bylinky na ozdobu
  • Sýr ovčí 400 g
  • Pažitka 1 lžíce
  • Pepř mletý bílý
  • Olej olivový 6 lžic
  • Ocet balsamico 2 lžíce
  • Bio citron 1

Postup

  • 1

    Velká masitá rajčata (např. bůvolí srdce) očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm

  • 2

    Ovčí sýr dáme do mísy, přidáme trochu najemno nastrouhané citronové kůry a šťávu z půlky citronu, utřený česnek a nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a vidličkou dobře rozmačkáme. Pak přidáme natrhanou bazalkou a ještě zlehka promícháme. Ze sýrové hmoty vytvoříme lžící noky, položíme je alobal a dáme do chladničky.

  • 3

    Na rozpálenou pánev nalijeme 4 lžíce olivového oleje. Plátky rajčat zprudka opečeme, z každé strany asi 1 minutu. Ke konci opékání přidáme cukr a ocet a rajčata ve směsi lehce obalíme.

  • 4

    Plátky rajčat rozdělíme na talíře, položíme na ně sýrové noky a ozdobíme bylinkami. Pokapeme je zbylým olejem a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace