Rajčatový tarte Tatin


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cherry rajčátka 300 g
  • Máslo rozpuštěné 2 lžíce
  • Ocet balsamico 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Listové těsto 200 g
  • Bazalka na ozdobu

Postup

  • 1

    Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a překrojíme na poloviny. V pánvi rozehřejeme olej a rajčata z obou stran zprudka opečeme.

  • 2

    Pak je vyskládáme na dno kulaté formy na koláč, kterou předtím lehce vymažeme máslem a posypeme pepřem. Rajčata poté zakapeme octem balsamico a zbylým rozpuštěným máslem. Těsto rozválíme a vykrojíme z něj kruh o velikosti formy a zakryjeme jím rajčata.

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut dozlatova. Upečený koláč necháme chvíli zchladnout a pak ho překlopíme na velký talíř. Nakonec ho dochutíme solí a ozdobíme lístky bazalky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace