Rakouská mandlová kolečka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 25 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 150 g
  • Máslo 200 g
  • Žloutek 2
  • Mletá skořice 0.5 lžička

 

  • Cukr moučka 100 g
  • Mleté neloupané mandle 210 g
  • Hřebíček 2 ks

Nezařazené

  • Nahrubo nasekané mandle 100 g
  • Mouka hladká Na vál

 

  • Marcipánové ozdoby na ozdobu

Náplň

  • Meruňková marmeláda 200 g

 

  • Citronová šťáva 1 lžička

Poleva

  • Cukr moučka 1 lžička

 

  • Bílek 1

Postup

  • 1

    Na vál prosijeme mouku s moučkovým cukrem. Přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, mandle, žloutky, roztlučené hřebíčky a skořici. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto.

  • 2

    Těsto hned rozválíme na pomoučněném vále na plát silný 3 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Bílek vyšleháme se lžičkou cukru a potřeme jím polovinu koleček. Posypeme je nasekanými mandlemi a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 8 minut dozlatova.

  • 4

    Marmeládu smícháme s citronovou šťávou a potřeme jí nezdobená kolečka. Na ni přitiskneme kolečka s mandlemi a dozdobíme marcipánovou cesmínou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace