Ratatouille s divokou rýží


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cuketa 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Paprika červená 1 ks
  • Cherry rajčátka 100 g
  • Rýže Basmati 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Tymián dle chuti
  • Rozmarýn dle chuti
  • Lilek 1 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Rýže divoká 50 g
  • Olej olivový dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Bazalka dle chuti
  • Baby špenát 1 hrst

Postup

  • 1

    Všechnu zeleninu omyjeme. Lilek, cuketu a papriky nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčátka rozpůlíme. Obě rýže orestujeme na dvou lžících olivového oleje, pak přilijeme asi 400 ml vody, promícháme, osolíme a pod poklicí dusíme na mírném ohni dvanáct minut. Pak ji odstavíme a necháme dojít.

  • 2

    Mezitím orestujeme ve větší pánvi na rozpáleném oleji zeleninu, nejdříve lilek, pak přidáme cuketu a papriku. Nakonec přisypeme nakrájenou cibuli a česnek a přidáme rajčátka. Společně restujeme ještě pět minut, pak ochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Přimícháme hotovou rýži a nakonec přidáme špenát. Promícháme a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace