Ravioli plněné bylinkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 300 g
  • Sůl dle potřeby
  • Špenátové listy 150 špetka
  • Celer nať 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Máslo 50 ml
  • Parmazán v celku 50 g
  • Olej olivový 30 ml
  • Vejce 3 ks
  • Strouhaný parmazán 50 g
  • Tymián 1 lžíce
  • Rajče 4 ks
  • Zelené pesto 100 g

Postup

  • 1

    Z mouky, oleje, vajec a špetky soli vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odležet.

  • 2

    Špenát spaříme horkou vodou, scedíme a necháme okapat. Pak ho nasekáme na menší kousky a vymačkáme. Přidáme nastrouhaný parmazán, nasekané bylinky, lehce opepříme a promícháme.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dvě části, které rozválíme na obdélník silný asi 1 mm. Na jeden plát těsta klademe lžičkou náplň asi 5 cm od sebe. Těsto mezi náplní lehce potřeme vodou a opatrně položíme druhý plát těsta. Těsto mezi kopečky náplně pevně přitiskneme a pak rádlem rozkrájíme na stejně velké čtverečky. Ravioli vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 4-5 minut.

  • 4

    Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vařené ravioli dáme do mísy, promícháme s nakrájeným máslem, pestem a rajčaty. Podle potřeby osolíme a opepříme. Podáváme je posypané parmazánem a ozdobíme bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace