Rebarborový koláč s pomerančovým sirupem a skořicovou drobenkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 8 porce
  • Zkušený kuchař

Málokdy si tuzemská klasika tak dobře rozumí s exotikou jako u tohoto koláče. Nakyslou chuť rebarbory, kterou pěstovaly už naše babičky, skvěle doplňuje pomerančový sirup a korunuje skořicová drobenka.

Suroviny

Nezařazené

  • Těsto hotové křehké 1 ks
  • Cukr hnědý 140 g
  • Smetana zakysaná 1 ks

 

  • Rebarbora 750 g
  • Mandle plátky 2 lžíce
  • Extra hustý sirup pomeranč Hamé 100 ml

Drobénka

  • Mletá skořice 1 lžička
  • Mandle mleté 100 g
  • Cukr hnědý 160 g

 

  • Máslo 140 g
  • Mouka hladká 140 g

Postup

  • 1

    Troubu zahřejte na 180 °C. Těsto nechte trochu povolit při pokojové teplotě. Pak ho rozviňte a přeneste do vymazané kulaté formy o průměru asi 25 cm. Korpus dejte péct do trouby na 20–25 minut.

  • 2

    Rebarborové stonky operte, oloupejte škrabkou a nakrájejte na kostičky. Přesypejte je do pekáče, posypejte cukrem a přelijte pomerančovým sirupem. Zakryjte alobalem nebo druhým pekáčem a pečte 30 minut.

  • 3

    Na drobenku nechte změknout máslo. Pak všechny suroviny promněte dohromady na hrudkovitou sypkou směs a nakonec zamíchejte i mandlové plátky.

  • 4

    Upečenou rebarboru přendejte děrovanou naběračkou na hotový základ koláče. Posypejte skořicovou drobenkou a pečte 20 minut při teplotě 180 °C.

  • 5

    Můžete podávat ještě teplé s kopečkem zakysané smetany.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace