Řecká omeleta


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 3 ks
  • Cuketa 100 g
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Sýr feta 60 g
  • Lilek 100 g
  • Rajče 2 ks
  • Vejce 2 ks
  • Pepř drcený barevný dle potřeby

Postup

  • 1

    Brambory dobře omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme je, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Lilek, cuketu a rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme na kolečka. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a lilek s cuketou restujeme asi 7 minut.

  • 3

    Poté přidáme do pánve brambory a zalijeme rozmíchanými vejci. Dochutíme solí a pepřem a pánev vložíme do vyhřáté trouby. Omeletu necháme zapéct při 200 °C asi 5 minut. Nakonec ji posypeme rozdrobeným sýrem. Hotovou řeckou omeletu můžeme podávat s pečivem a černými olivami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace