Řecké mleté řízečky (bifteki)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Ředkvičky 2 svazek
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Vepřové maso mleté 600 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Oregano 1 lžíce
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Jogurt bílý řecký 400 g
  • Kořenicí směs tzatziki 1 lžička
  • Cibule 1 ks
  • Strouhanka dle potřeby

Postup

  • 1

    Ředkvičky omyjeme, osušíme a najemno nastrouháme do cedníku. Osolíme je a chvilku necháme stát. Pak z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu.

  • 2

    Jogurt promícháme s olivovým olejem a kořenicí směsí. Přidáme ředkvičky. Dip dle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.

  • 3

    Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a oregano. Směs dle potřeby zahustíme strouhankou a dochutím solí a pepřem.

  • 4

    Z masové hmoty vytvarujeme placičky. Na rozehřátém grilu je opečeme z obou stran. Podáváme s tzatziki a pita chlebem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace