Řecký šiš kebab


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Maso jehněčí 800 g
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce
  • Oregano 1 svazek
  • Sherry suché 50 ml
  • Cibule 4 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Drcený černý pepř dle chuti

Postup

  • 1

    Jehněčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oregano opláchneme a nasekáme nadrobno. Maso a cibuli vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a sherry, přidáme usekané oregano, osolíme a opepříme.

  • 2

    Vše důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet, nejlépe do druhého dne.

  • 3

    Druhý den kousky jehněčího napichujeme na špejle (předem namočené do studené vody) nebo kovové jehly a opékáme na grilu asi 15 minut. Během grilování špízy otáčíme. Hotové podáváme s tzatziki a zeleninovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace