Red velvet cupcakes


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 8 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 150 g
  • Hořké kakao 1.5 lžíce
  • Červená řepa Znojmia 1 ks
  • Jogurt bílý 90 g
  • Vejce 1 ks
  • Pomerančová kůra 5 lžiček
  • Cukr moučka 2 lžíce
  • Mascarpone 2 lžíce
  • Třtinový cukr 75 g
  • Kypřící prášek 4 g
  • Máslo rozpuštěné 38 g
  • Vanilkový extrakt 1 lžička
  • Pomerančová šťáva 1 lžíce
  • Červené potravinářské barvivo 4 lžičky
  • Smetana ke šlehání 250 ml

Postup

  • 1

    >>Červená řepa 330g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Na těsto

    • 150 g hladké mouky
    • 75 g třtinového cukru
    • 1½ lžíce hořkého kakaa
    • 4 g kypřícího prášku
    • sklenice Znojmia Červená řepa (330 g)
    • 38 g rozpuštěného másla
    • 90 g bílého jogurtu
    • lžička vanilkového extraktu
    • 1 vejce
    • lžíce pomerančové šťávy
    • lžička pomerančové kůry
    • 3 lžičky červeného potravinářského barviva

    Na polevu

    • 2 lžičky pomerančové kůry
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce mascarpone
    • lžičku červeného potravinového barviva

    Na zdobení

    • 2 lžičky pomerančové kůry

  • 2

    Předehřejte troubu na 190 °C. Červenou řepu slijte (šťávu si schovejte) a rozmixujte na pyré.

  • 3

    V jedné míse smíchejte mouku, cukr, kakao a kypřící prášek. V druhé míse promíchejte vejce s máslem. Přidejte pyré z řepy, jogurt, vanilkový extrakt, červené barvivo, pomerančovou šťávu a kůru.

  • 4

    Do směsi s řepou přimíchejte postupně sypký mix. Do těsta pak přimíchejte šťávu z řepy.

  • 5

    Formu na cupcakes vyložte papírovými košíčky a naplňte těstem (cca 8 košíčků). Dejte do trouby a pečte zhruba 20 minut.

  • 6


Nahrávám