Řepánky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Olej slunečnicový 150 ml
  • Žloutek 1 ks
  • Majonéza 2 lžíce
  • Rozinky 1 dle chuti
  • Cukr moučka 1 dle potřeby
  • Bílá řepa 1 dle potřeby
  • Mouka polohrubá 1 kg
  • Sůl 1 špetka
  • Vejce 1 ks
  • Mák 1 dle potřeby
  • Rum 1 dle chuti
  • Kostka cukru 1 ks

Postup

  • 1

    Mouku, droždí ,cukr, majolku ,olej, vejce , špetku soli dáme vše do pekárny, zapneme program těsto.

    Mezi tím nastrouháme očištěnou řepu na jemno, uvaříme do měkka , přidáme mletý mák, ochutíme cukrem ,rumem a přidáme rozinky.

    Vykynuté těsto vyndáme z pekárny uděláme bochánky , dáme nádivku a zabalíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení potřeme mlékem s trochou oleje


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace