Rizoto s chřestem a hráškem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Řapík celeru 2 ks
  • Rýže kulatozrnná 400 g
  • Zeleninový vývar 1000 ml
  • Hrášek mražený 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Citronová kůra 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Máslo 100 g
  • Bílé víno 200 ml
  • Chřest zelený 300 g
  • Sůl dle chuti
  • Strouhaný parmazán 120 g
  • Nasekaná petržel 2 lžíce

Postup

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme polovinu másla, vsypeme k němu cibuli, česnek a celer a vše krátce orestujeme.

  • 2

    Do základu vsypeme rýži a chvilku ji za stálého míchání opékáme. Pak rýži zalijeme vínem a vaříme, dokud se víno nevsákne. Postupně po naběračkách přidáváme zeleninový vývar a za stálého míchání pomalu vaříme, až se tekutina vsákne. Postup opakujeme, dokud nebude rýže téměř měkká.

  • 3

    Chřest oloupeme a v osolené vodě ho krátce povaříme. Poté ho dáme do studené vody, necháme zchladnout a nakrájíme jej na menší kousky. Chřest vložíme do rizota společně s hráškem, krátce povaříme, promícháme a dle chuti osolíme i opepříme.

  • 4

    Hotové rizoto odstavíme z plotny. Přidáme druhou polovinu másla a část nastrouhaného parmezánu a ještě jednou promícháme. Na talíři posypeme zbylým parmezánem, citrónovou kůrou a nasekanou petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace