Rizoto s kachním masem a rukolou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kachna 0.5 ks
  • Nové koření 3 kuličky
  • Černý pepř celý 5 kuliček
  • Červená cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Rýže arborio 300 g
  • Hrášek mražený 150 g
  • Rukola 3 hrsti
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Víno červené 250 ml
  • Máslo 1 lžíce

Postup

  • 1

    Kachnu očistíme a vložíme do hrnce s osolenou vodou, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a oloupanou cibulí. Přivedeme k varu a zvolna vaříme doměkka. Poté kachnu vyjmeme a vývar scedíme do jiného hrnce. Maso obereme a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Červenou cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v pánvi na oleji. Pak přimícháme propláchnutou rýži a krátce ji orestujeme. Přilijeme 100 ml červeného vína a necháme ho odpařit.

  • 3

    Dolijeme zbylé víno a tolik vývaru, aby byla rýže potopená, a mícháme, dokud se nevstřebá. Pak postupně přiléváme vývar do té doby, než rýže začne měknout.

  • 4

    Nakonec přidáme kachní maso a hrášek a dovaříme doměkka. Přimícháme máslo, dochutíme solí, pepřem a na závěr vmícháme omytou rukolu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace