Rizoto s králičím masem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Maso

  • Rýže natural 300 g
  • Mrkev 4 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Hrášek mražený 250 g

 

  • Cibule 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Brokolice 1 ks

Salát

  • Maso králičí 400 g

 

Postup

  • 1

    Rýži důkladně propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat. Cibuli s mrkví oloupeme a stejně jako očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a v kastrolu s rozehřátým olejem je opečeme. Přidáme mrkev s cibulí a také je orestujeme. Přisypeme rýži, vše zalijeme asi 500 ml vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

  • 3

    Brokolici očistíme, nakrájíme na malé růžičky a společně s paprikou a propláchnutým hráškem přidáme do kastrolu. Jakmile se začne vše znovu vařit, přiklopíme kastrol poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Rizoto dusíme asi 25 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace