Rizoto s medvědím česnekem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Šalotka 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 2 lžíce
  • Bílé víno 200 ml
  • Medvědí česnek 4 lžíce
  • Piniové oříšky pražené 2 lžíce
  • Zeleninový vývar 1500 ml
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Rýže Arborio 300 g
  • Parmazán hobliny 100 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Zeleninový vývar přivedeme k varu a udržujeme ho teplý. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V kastrolu rozehřejeme lžíci olivového oleje a polovinu másla a na mírném plameni šalotku pět minut restujeme. Přisypeme k šalotce rýži a za stálého míchání restujeme ještě půl minuty.

  • 2

    K rýži přilijeme víno, mícháme a na mírném plameni necháme všechnu tekutinu odpařit. Přidáme naběračku vývaru, znovu promícháme a necháme odpařit. Takto po naběračkách pokračujeme až do chvíle, až bude rýže uvařená na skus.

  • 3

    Vypneme plamen, do rýže vmícháme nastrouhaný parmazán, nasekaný medvědí česnek, zbývající máslo a olej, rizoto dochutíme solí a pepřem. Přikryjeme poklicí a necháme chvíli odpočívat. Pokrm podáváme na talířích, povrch porcí ozdobené hoblinkami parmazánu a opraženými piniovými semínky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace