Rizoto s pečenými rajčátky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Keříčkové rajče 250 g
  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Zeleninový vývar 1200 ml
  • Strouhaný parmazán 60 g
  • Řapík celeru 1 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 50 ml
  • Tymián 3 snítky
  • Červená cibule 1 ks
  • Rýže arborio 300 g
  • Bílé víno 150 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Rajčátka omyjeme a rozložíme je do pánve. Pokapeme je olejem, lehce je osolíme, přidáme k nim tymián a vložíme je do trouby. Pečeme je při 180 °C asi 20 minut, dokud se z nich nezačne loupat slupka.

  • 2

    V hrnci na směsi 3 lžic oleje a 1 lžíce másla orestujeme nadrobno nasekanou cibuli s česnekem a řapíkatým celerem. Vsypeme rýži a osmahneme ji. Pak ji zalijeme vínem a mícháme ji, dokud se tekutina nevsákne nebo neodpaří.

  • 3

    Do hrnce začneme po naběračkách přilévat vroucí vývar. Další dávku přiléváme v okamžiku, kdy se předchozí vstřebala či odpařila. Pokračujeme, dokud není rýže měkká. Pak rizoto zjemníme zbylým máslem a dochutíme nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Podáváme se zeleným pestem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace