Rolovaná pečená jehněčí kýta se zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Jehněčí kýta vykostěná 1000 g
  • Drcený černý pepř 1 lžička
  • Petrželka 1 svazek
  • Máslo 50 g
  • Karotka 4 ks
  • Zelené fazolky 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 6 stroužků
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Bobkový list 3 ks
  • Květák 200 g
  • Tymián 2 snítky

Postup

  • 1

    Vykostěnou kýtu rozložíme na plát. Vetřeme do ní z obou stran sůl a čerstvě nadrcený pepř. Česnek oloupeme a usekáme nadrobno. Polovinu vetřeme do masa.

  • 2

    Petržel nakrájíme nadrobno a promícháme se zbytkem česneku. Na rozložený plát masa rozložíme polovinu na plátky nakrájeného másla, posypeme petrželí s česnekem a stočíme do rolády. Svážeme provázkem.

  • 3

    Maso dáme do pekáče. Pokapeme ji olejem, přidáme bobkový list. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 75 minut. Pak alobal odstraníme a 15 minut dopékáme, aby maso na povrchu zezlátlo. Pak ho necháme pod alobalem ještě chvíli dojít v teple.

  • 4

    Mezitím připravíme přílohu. Očistíme karotky, květák a fazolky. V horké osolené vodě vše asi 5 minut povaříme. Pak na pánvi zahřejeme zbylé máslo a zeleninu na něm krátce orestujeme s lístky tymiánu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace