Roštěnky v pivu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí roštěná 4 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný 5 lžic
  • Cibule 1 ks
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Hovězí vývar na podlití
  • Křen strouhaný 4 lžičky
  • Sůl dle potřeby
  • Hořčice dijonská 2 lžíce
  • Světlé pivo 150 ml
  • Česnek 2 stroužky
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Chléb 1 plátek

Postup

  • 1

    Hovězí roštěnky očistíme, po obvodu několikrát nařízneme a rozklepeme je. Osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí. Pak je na části oleje na pánvi z obou stran opečeme. Přendáme je na talíř a výpek zalijeme pivem a rozšleháme.

  • 2

    Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Vše osmahneme na zbylém oleji v kastrolu. Vmícháme mletou papriku a rajský protlak.

  • 3

    Do kastrolu přilijeme pivo s výpekem. Pak přidáme roštěnky. Pod pokličkou je podusíme doměkka. Dle potřeby je podléváme vývarem.

  • 4

    Když jsou roštěnky měkké, zahustíme šťávu rozdrobenou chlebovou střídkou. Na talíři doplníme plátky masa lžičkou křenu. Podáváme s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace