Rösti s pečenou zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 55 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Příloha

  • Paprika červená 1 ks
  • Cuketa 2 ks
  • Fenykl 1 bulva
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Rozmarýn 1 snítka

 

  • Paprika žlutá 1 ks
  • Červená cibule 2 ks
  • Cherry rajčátka 200 g
  • Med 1 lžíce
  • Tymián 1 snítka

Placky

  • Brambory 800 g
  • Vejce 2 ks
  • Pepř mletý bílý dle potřeby

 

  • Bramborový škrob 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Olej řepkový na smažení

Postup

  • 1

    Zeleninu omyjeme a očistíme. Papriky nakrájíme na kousky, cukety na kolečka, cibuli a fenykl na tenké klínky. Cherry rajčátka necháme vcelku.

  • 2

    Ve větší míse zeleninu promícháme s olivovým olejem, medem, solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Pak vše rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut doměkka.

  • 3

    Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse je promícháme se škrobem a vejci. Ochutíme solí a pepřem. Pak ze směsi tvarujeme malé placičky, které na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené rösti necháme na papírové utěrce vsáknout přebytečný olej. Podáváme s pečenou zeleninou.

  • 4


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace