Rozinkové kytičky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 20 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Mandle loupané 100 g
  • Rum 2 lžíce
  • Dortová oplatka 2

 

  • Zlaté rozinky 150 g
  • Med 1 lžíce

Nezařazené

  • Pražené mandlové lupínky 50 g
  • Kandované třešně 50 g

 

  • Tekutý med 2 lžíce

Postup

  • 1

    Z dortových oplatek pomocí vypichovací formičky vykrojíme kolečka o průměru 4 cm. Zbylé odkrojky dáme do mikroténového sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno.

  • 2

    Mandle nastrouháme. Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle smícháme s rozinkami, přidáme rum, lžíci medu a drcené oplatky. Vypracujeme hustou hmotu, ze které vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.

  • 3

    Z mandlových lupínků vybereme celé plátky a odložíme je na ozdobení. Zbylé rozdrtíme najemno. Kuličky potřeme medem a obalíme v mandlové drti.

  • 4

    Vykrojená oplatková kolečka potřeme zbylým medem, kuličku na ni položíme a mírně stlačíme. Do středu dáme půlku kandované třešně a kolem ní vytvoříme z neporušených mandlových lupínků kytičku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace