Ryba pečená ve vinných listech


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Nakládané vinné listy 120 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Brambory 500 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej olivový dle potřeby
  • Víno bílé 100 ml
  • Cibule 1 ks
  • Cherry rajčátka 250 g
  • Filet z bílé ryby 800 g
  • Rozmarýn 2 snítky
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Vinné listy vyjmeme z nálevu a necháme odkapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Rajčátka omyjeme, česnek oloupeme a prolisujeme. Rybí filety očistíme, nasolíme a opepříme.

  • 2

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vsypeme je do osolené vroucí vody a asi 7 minut je povaříme. Když jsou poloměkké, scedíme je a necháme okapat.

  • 3

    Zapékací misku vytřeme česnekem a olejem. Vyložíme ji vinnými listy tak, aby přesahovaly i přes okraj. Pak do misky rozprostřeme brambory. Osolíme je, opepříme a zasypeme cibulí.

  • 4

    Do misky přidáme porce ryby, lístečky rozmarýnu a rajčátka. Vše zakapeme olejem a vínem a zakryjeme přečnívajícími vinnými listy. Rybu s bramborami pečeme v troubě při 190 °C asi 30 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace