Ryba v cibulové omáčce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Cibule 400 g
  • Zázvor 20 g
  • Rajče 400 g
  • Římský kmín 1 lžíce
  • Bobkový list 3 ks
  • Ocet vinný 2 lžíce
  • Aljašská treska 600 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Chilli paprička 2 ks
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Šafrán špetka
  • Smetanový jogurt 250 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý bílý dle chuti

Postup

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek a zázvor nasekáme najemno, chilli papričky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na dvou lžících oleje orestujeme polovinu nasekaného česneku, zázvoru a chilli papriček. Přisypeme část kmínu a špetku šafránu a prohřejeme. Hotovou směs odstavíme, necháme krátce zchladnout a pak promícháme s jogurtem. Hotový dip uložíme do chladničky.

  • 3

    V hlubší pánvi orestujeme zbytek česneku, zázvoru a papriček společně se zbylým kmínem, šafránem a bobkovými listy. Přidáme nakrájenou cibuli, opečeme (5 minut) a přilijeme asi 200 ml vody. Dochutíme octem a solí a necháme přejít varem.

  • 4

    Tresku osolíme, vložíme do cibulového základu, přiklopíme pokličkou a dusíme 8-10 minut. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a krátce provaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotovou rybu podáváme s cibulovou omáčkou, jogurtovým dipem a pita chlebem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace