Rybí aspik


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 8 kuliček
  • Kapr 1 ks
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Cukr krupice dle chuti
  • Hrášek sterilovaný 100 g
  • Celer 0.25 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Černý pepř celý 10 kuliček
  • Ocet dle chuti
  • Plátková želatina 10 g
  • Vejce 3 ks
  • Kukuřice sterilovaná 100 g
  • Sterilovaná karotka 100 g

Postup

  • 1

    Cibuli, celer i mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Do pekáčku nalijeme vodu a vsypeme do něj zeleninu. Přidáme sůl, koření a ocet. Směs přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a vše v pekáčku necháme je velmi zvolna probublávat.

  • 2

    Kapra očistíme, po obou stranách odřízneme filety, které pak vykostíme a zbavíme kůže. Přidáme je do pekáčku a pozvolna uvaříme doměkka. Poté je vyjmeme a necháme zchladnout.

  • 3

    Mezitím namočíme želatinu do studené vody a necháme ji nabobtnat (dle návodu na obalu). Pak ji přendáme do zeleninového vývaru, který zahřejeme (nevaříme), a želatinu v něm necháme rozpustit. Směs dochutíme octem, solí i cukrem a necháme ji lehce zchladnout.

  • 4

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Sterilovanou zeleninu necháme okapat na sítku. Uvařeného kapra nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Přidáme pokrájená vejce, kukuřici, hrášek a karotku. Přilijeme vývar se želatinou, vše dobře promícháme a pomocí naběračky nalijeme do formy. Aspik necháme v chladu ztuhnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace