Rybí filé s oříškovou krustou a wasabi majonézou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Filet z bílé mořské ryby 4 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Limetka 1 ks
  • Česnek 4 stroužky
  • Zázvor čerstvý 1 kousek
  • Římský kmín mletý 1 lžíce
  • Wasabi prášek 2 lžičky
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Česnek 1 stroužek
  • Šťáva z limetky 4 lžíce
  • Olej olivový na vymazání
  • Chilli paprička 3 ks
  • Kešu ořechy 100 g
  • Majonéza 6 lžic
  • Cukr krupice 1 špetka

Postup

  • 1

    Rybí filety omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a nadrtíme. Každou porci potřeme 2 lžícemi olivového oleje, drceným česnekem, pokapeme limetkovou šťávou, osolíme a necháme 20-30 minut marinovat.

  • 2

    Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a podélné rozkrojíme. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru nasypeme kešu oříšky, římský kmín, přidáme chilli papričky, česnek, zázvor a přilijeme olivový olej. Vše rozmixujeme na hrubou pastu.

  • 3

    Marinované rybí porce přeložíme na plech potřený olivovým olejem. Filety jemně osušíme, rozdělíme na ně připravenou oříškovou krustu, rovnoměrně ji rozprostřeme a přitlačíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech s rybou vložíme do trouby a pečeme 12-15 minut.

  • 4

    Do misky dáme majonézu a přisypeme wasabi prášek. Důkladně promícháme a v případě potřeby dosladíme krupicovým cukrem. Wasabi majonézu opět promícháme a dáme do lednice alespoň na 30 minut vychladit. Rybu podáváme s opečenými brambory a vychlazenou wasabi majonézou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace