Rychlé buchty




Suroviny

  • Kvasnice 42 g
  • Olej slunečnicový 150 ml
  • Cukr krystal 13 lžiček
  • Vejce 2 ks
  • Mouka polohrubá 700 g
  • Sůl 1 špetka
  • Mléko 300 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 dle potřeby

Postup

  • 1

    Mléko mírně ohřejeme a přidáme do něj cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. Zatím nasypeme do mísy mouku, osolíme, přidáme olej a celá vejce. Přilijeme vzejitý kvásek a vařečkou vypracujeme hladké těsto.

    Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme nakynout. Z nakynutého těsta lžící odkrajujeme stejně velké kousky a klademe na pomoučený vál. Každý kousek trochu zploštíme, dáme lžičku povidel, zabalíme, zakulatíme a skládáme na vymazaný plech jednu vedle druhé.

    Každou buchtu potřeme rozpuštěným ztuženým tukem nebo olejem. Na plechu buchty ještě necháme 15 minut kynout. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 15 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace