Rýnská svíčková pečeně


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Černý pepř celý 8 kuliček
  • Bobkový list 2 ks
  • Hovězí svíčková 800 g
  • Sůl dle potřeby
  • Rozinky 2.5 lžíce
  • Med 1 lžíce
  • Celer 0.5 ks
  • Ocet vinný červený 200 ml
  • Jalovec 4 kuličky
  • Hřebíček 2 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Perník na strouhání 40 g
  • Mandle loupané 1 lžíce

Postup

  • 1

    Cibule, celer i mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do hrnce nalijeme 400 ml vody a vinný ocet. Přisypeme pokrájenou zeleninu a koření. Směs krátce povaříme a pak ji necháme vychladnout. Maso omyjeme a vložíme do připravené marinády. Zakryjeme je a necháme v chladu 2 dny marinovat. Každý den maso otáčíme.

  • 2

    Odleželé maso vyjmeme a osušíme. V kastrolu rozehřejeme olej a svíčkovou na něm zprudka ze všech stran opečeme. Zeleninu z marinády vyjmeme, rozmixujeme a přidáme spolu s polovinou marinády k masu. Vše osolíme, opepříme, přiklopíme a maso dusíme asi 90 minut doměkka. Podle potřeby přiléváme tekutinu. Měkkou pečeni vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 3

    Rozinky necháme nabobtnat v troše vody. Do kastrolu přidáme zbytek marinády, perník a med. Omáčku vaříme do mírného zhoustnutí. Nakonec do ní vmícháme okapané rozinky a mandle.

  • 4

    Pečeni nakrájíme na plátky, rozdělíme je na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme s bramborovými knedlíky a případně i jablečným kompotem. Tip: Část pokrájené kořenové zeleniny můžeme orestovat a pokrm jí ozdobit.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace