Rýžová kaše s kompotem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Cukr 40 g
  • Máslo 40 g
  • Mandle plátky 80 g
  • Sůl
  • Mletá skořice špetka
  • Mléko 800 ml
  • Kompot ovocný 1

Postup

  • 1

    V kastrolu se silným dnem přivedeme k varu asi 300 ml vody. Lehce ji osolíme a vsypeme do ní propranou rýži. Rýži přiklopíme a na velmi mírném ohni asi 5 minut povaříme.

  • 2

    Kastrol odklopíme a přidáme do něj cukr, skořici, máslo a mléko. Kaši za stálého míchání vaříme, dokud není rýže hezky měkká.

  • 3

    Mandlové plátky opražíme na pánvi nasucho dozlatova. Kaši rozdělíme do misek a doplníme ovocným kompotem. Navrch ji posypeme mandlemi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace