Rýžový koláč s rajčaty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 5 minut
  • 10 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Sýr ricotta 200 g
  • Žloutek 2 ks
  • Bazalka nasekaná 1 lžíce
  • Cherry rajčátka 200 g

 

  • Vejce 2 ks
  • Sýr parmezán 50 g
  • Oregano 1 lžíce

Nezařazené

  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Sýr ementál 150 g

 

  • Sůl dle potřeby
  • Bílek 2 ks

Postup

  • 1

    Rýži propláchneme studenou vodou. Do hrnce vlijeme 400 ml vody a přivedeme k varu. Osolíme a vsypeme rýži. Vaříme ji asi 10 minut do poloměkka. Poté rýži scedíme a propláchneme horkou vodou.

  • 2

    Uvařenou rýži přendáme do mísy a smícháme s nastrouhaným ementálem a bílky. Směsí naplníme dortovou formu o velikosti cca 20 cm, kterou jsme předtím vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě pi 200 °C asi 15 minut.

  • 3

    Ricottu promícháme s vejci a žloutky. Přidáme nastrouhaný sýr, bazalku a oregano. Vše dobře promícháme a rozetřeme na upečenou rýžovou vrstvu. Navrch rozložíme omytá rajčata nakrájená na poloviny. Koláč dopékáme při 180 °C asi 20 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace