Rýžový nákyp s kiwi




Suroviny

  • Rýže kulatozrnná 300 g
  • Sůl špetka
  • Kompot mandarinkový 300 g
  • Cukr krupice 120 g
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Máslo na vymazání
  • Mléko 1000 ml
  • Kiwi 2 ks
  • Máslo 120 g
  • Vejce 4 ks
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Strouhanka na vymazání

Postup

  • 1

    Rýži spaříme vroucí vodou. Pak ji vložíme od hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, a přivedeme k varu. Jakmile začne měknout, vlijeme osolené mléko a rýži uvaříme doměkka. Necháme vychladnout.

  • 2

    Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Z mandarinek slijeme nálev a necháme je okapat. Máslo, 100 g cukru, citronovou šťávu a žloutky utřeme do pěny. Tři bílky vyšleháme do tuha a poté spolu se žloutkovou směsí zlehka vmícháme do vychladlé rýže.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozetřeme polovinu rýže, poklademe ji mandarinkami a plátky kiwi. Posypeme skořicí a pokryjeme zbylou rýží.

  • 4

    Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Zhruba 10 minut před koncem pečení vyšleháme do tuha poslední bílek se zbylým cukrem. Sníh naneseme na nákyp a dopečeme. Necháme mírně zchladnout a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace