Rýžový salát se špenátem a krevetami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Rýže 200 g
  • Kokosové mléko 200 ml
  • Baby špenát 200 g
  • Chilli paprička 2
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Med 2 lžíce
  • Pepř mletý černý
  • Sůl
  • Cibule bílá 1
  • Citronová šťáva 0.5
  • Krevety předvařené 300 g
  • Hořčice hrubozrnná 2 lžíce
  • Ocet vinný bílý dle chuti
  • Kukuřice sterilovaná 5 lžic

Postup

  • 1

    Rýži propereme pod tekoucí vodou. Potom ji vsypeme do hrnce, lehce osolíme, zalijeme asi 500 ml vody a necháme vařit. Když je poloměkká, přilijeme k ní kokosové mléko a dovaříme ji na skus. Scedíme ji a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Listy špenátu opereme, necháme okapat a pokapeme je citronovou šťávou. Chilli papričky nakrájíme na kolečka. Krevety prudce opečeme na rozpáleném oleji.

  • 3

    V misce promícháme 100 ml vody, hořčici a med. Dresink dochutíme solí a pepřem, popřípadě troškou octa.

  • 4

    Do salátové mísy vsypeme rýži s cibulí, kukuřicí a chilli papričkami. Směs lehce osolíme a opepříme a promícháme. Přidáme krevety a špenátové listy. Salát rozdělíme do misek a podáváme přelitý dresinkem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace