Sachr dort


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hrubá 1 dle potřeby
  • Cukr krupice 200 g
  • Cukr moučka 150 g
  • Máslo 135 g
  • Rum 2 lžíce
  • Čokoláda hořká 130 g
  • Mouka polohrubá 125 g
  • Cukr krystal 110 g
  • Čokoláda 160 g
  • Vejce 6 ks
  • Rybízová marmeláda 300 g
  • Vanilkový extrakt 1 lžička

Postup

  • 1

    Čokoládu nalámeme na kousky, které necháme rozpustit v horké vodní lázni a poté necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do světlé husté pěny. Pak do ní zašleháme žloutky a nakonec vychladlou čokoládu a vanilkový extrakt. Bílky našleháme s krystalovým cukrem a postupně přidáváme do čokoládové směsi. Pak ke směsi pozvolna přisypáváme mouku.

    Formu o průměru 23 cm vymažeme a vysypeme, nalijeme do ní připravené čokoládové těsto. Pečeme na střední mřížce při 200 °C u horkovzdušné trouby při 180 °C 15 minut a poté teplotu snížíme o 20 °C a dopékáme dalších 45 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě přes noc a potí ho opatrně vyklopíme. Marmeládu s rumem dáme do kastrůlku a na středním plameni uvedeme do varu a stále mícháme. Propasírujeme a ještě teplou marmeládu natřeme na spodní část korpusu a přiklopíme vrchní části korpusu. Celá horní díl a boky dortu také namažeme marmeládou a necháme zaschnout.

    Čokoládu na polevu nalámeme na kousky a rozpustíme opatrně v horké vodní lázni. Cukr svaříme se 125 ml vody a odstavíme. Až cukrový rozvar trochu vychladne, přidáme k němu rozpuštěnou prochladlou čokoládu. Ve chvíli, kdy čokoláda s cukrem začne tuhnout ji opět pozvolna rozehřejte a ještě tekutou jí přelijte celý dort. Vršek i strany by měly být dokonale pokryté.

    Dort uložte do chladničky, aby poleva úplně ztuhla.

    Vyjměte ho až hodinu před podáváním. Jestli chcete, servírujte se slazenou šlehačkou


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace