Salát Niçoise s tuňákem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Nenechte se mýlit: tenhle salát nepochází z daleké Nikósie, ale z Azurového pobřeží, konkrétně z Nice. Tvoří ho mnoho ingrediencí a perfektní citronový dresink. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou pošírovaná vejce. Tak s chutí do toho!

Suroviny

Salát

  • Vejce 4 ks
  • Olivy 50 g
  • Zelené fazolky 50 g
  • Salát baby gem 4 ks
  • Uvařené brambory 4 ks

 

  • Pepř špetka
  • Ančovičky 8 filetů
  • Tuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama 1 sklenice
  • Sušená rajčata 30 g

Dresink

  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 100 ml
  • Citronová šťáva 25 ml

 

  • Sůl špetka
  • Česnek strouhaný 1 lžička

Postup

  • 1

    Nejprve připravíme dresink. Všechny ingredience smícháme do uzavíratelné nádoby (např. sklenice od kompotu) a důkladně protřepeme.

  • 2

    Uvařené brambory nakrájíme a opečeme na olivovém oleji na pánvi. Poté je s ostatními ingrediencemi naaranžujeme na talíř a zakápneme dresinkem. Kousky tuňáka dáme na zeleninu.

  • 3

    Větší množství vody přivedeme k varu. Přidáme pět lžic octa a sůl. V hrnci zamícháme vír. Doprostřed víru pomalu vlijeme rozklepnuté vejce. Vodu už dále nevaříme a po asi 3 minutách vejce zchladíme ve studené vodě.

  • 4

    Pošírovaná vejce přidáme k hotovému salátu, nařízneme je a salát můžeme podávat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace