Salát s chřestem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Chřest 300 g
  • Ruccola 100 g
  • Červená řepa sterilovaná 75 g
  • Pomeranč 2 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 4 lžíce
  • Cukr třtinový 1 lžíce
  • Salát hlávkový 1 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Sýr mozzarella light 75 g
  • Vlašské ořechy 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Chřest mletý bílý dle chuti

Postup

  • 1

    Chřest oloupeme a odkrojíme tuhé konce. Vložíme ho do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Pak ho zprudka ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 2

    Hlávkový salát a rukolu propláchneme studenou vodou a natrháme na kousky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou řepu a mozzarelu zbavíme nálevu a nakrájíme na menší kousky. Vařený chřest podélně překrojíme. Jeden pomeranč dobře oloupeme a vykrájíme z něj filátka. Vše dáme do mísy a opatrně promícháme.

  • 3

    Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu a dobře ji promícháme s olivovým olejem, trochou vody a cukrem. Dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Připravenou zeleninu a mozzarelu rozdělíme do misek, posypeme nasekanými oříšky a přelijeme dresinkem. Podáváme s čerstvým pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace