Salát s grepy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Dresink

  • Ocet vinný 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Koriandr 5 větviček
  • Med 1 lžíce
  • Chilli paprička 1 ks

 

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Cukr hnědý 1 lžíce
  • Limetka 1 ks
  • Rajský protlak 2 lžíce

Salát

  • Ruccola 100 g
  • Grep červený 2 ks

 

  • Římský salát 1 hlávka
  • Grep bílý 2 ks

Postup

  • 1

    Z grepů opatrně okrájíme kůru i s bílou blankou. Potom nad mísou vykrájíme mezi blánami jednotlivé dílky dužiny.

  • 2

    Salát očistíme, rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Rukolu přebereme a opláchneme.

  • 3

    V misce smícháme protlak s medem, cukrem, octem a šťávou z limetky. Přidáme nastrouhanou kůru ze čtvrtiny limetky, pokrájený koriandr, šťávu z grepů, pokrájenou chilli papričku, olej a podle chuti osolíme.

  • 4

    Listy salátu rozdělíme do misek, přidáme část grepů, proložíme je rukolou, dáme zbylé grepy a vše přelijeme dresinkem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace