Salát s klíčky a červenou řepou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Červená řepa 2 ks
  • Čočka červená 250 g
  • Sůl dle potřeby
  • Cukr moučka dle chuti
  • Klíčky 100 g
  • Citronová šťáva z jednoho kusu
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Ocet balsamico 2 lžíce
  • Směs listových salátů 200 g
  • Sýr kozí 120 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Řepu dobře omyjeme a vložíme do pekáčku. Pokapeme ji olivovým olejem, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 60 minut. Během pečení řepu obracíme. Upečenou řepu necháme vychladnout a pak ji oloupeme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na lžíci oleje. Přidáme propláchnutou čočku, zalijeme ji asi 400 ml vody, uvaříme doměkka a necháme vychladnout.

  • 3

    Hotovou čočku ochutíme balsamikovým octem, olivovým olejem, solí a cukrem a dáme do chladničky odležet. Mezitím opereme salátové listy, necháme je okapat a podle potřeby natrháme na menší kousky. Oloupanou řepu nakrájíme na tenká kolečka.

  • 4

    Pak salátové listy, čočku a řepu dáme do mísy, opatrně promícháme a posypeme čerstvými klíčky (např. čočky, ředkvičky a munga) a rozdrobeným kozím sýrem. Podle chuti pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a posypeme pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace