Salát s krevetami a mangem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Salát

  • Tygří krevety 250 g
  • Limetka 1 ks
  • Okurka 1 ks
  • Lístky koriandru na ozdobu

 

  • Sůl dle potřeby
  • Mango 2 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Jogurt bílý 200 g

Nezařazené

  • Mouka hrubá 1

 

Postup

  • 1

    Krevety očistíme a vložíme do osolené, trochou limetkové šťávy dochucené vroucí vody. Několik minut je povaříme. Pak je vyjmeme a necháme okapat a zchladnout.

  • 2

    Manga oloupeme. Dužinu okrájíme od pecky a nakrájíme na kousky. Okurku omyjeme a škrabkou "nakrájíme" na dlouhé tenké plátky. Chilli papričku očistíme a nasekáme nadrobno.

  • 3

    Mango, okurku, chilli papričku a krevety vložíme do mísy. Přidáme nasekaný koriandr. Vše osolíme, pokapeme limetkovou šťávou a zlehka promícháme. Salát necháme vychladit.

  • 4

    Salát rozdělíme na talíře. Jogurt dochutíme trochou limetkové šťávy a každou porci salátu jím pokapeme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace