Salát s mletým masem, ovčím sýrem, kukuřicí a fazolemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Nezařazené

  • Česnek 3 stroužky
  • Vepřové maso mleté 500 g
  • Pepř

 

  • Olej olivový
  • Sůl

Salát

  • Směs listových salátů 120 g
  • Fazole červené sterilované 400 g
  • Sýr ovčí 150 g

 

  • Cherry rajčátka 100 g
  • Mražená kukuřice 400 g

Dresink

  • Ocet vinný 4 lžíce
  • Med 1 lžíce
  • Olej olivový 100 ml

 

  • Hořčice dijonská 1 lžíce
  • Petrželka 4 snítky

Postup

  • 1

    Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Salát opereme a osušíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Fazole scedíme, propláchneme a necháme na sítku okapat. Kukuřici necháme rozmrazit.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme mleté maso, pomocí vařečky jej rozdrobíme na větší kousky a opékáme dozlatova. Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek a restujeme dalších 5 minut.

  • 3

    Olivový olej prošleháme s vinným octem, hořčicí, medem a nasekanou petrželkou. Dresink osolíme a opepříme.

  • 4

    V míse promícháme listy salátu s rajčaty, fazolemi, kukuřicí a ochutíme jej dresinkem. Salát rozdělíme do misek a posypeme jej opečenými kousky masa a rozdrobeným ovčím sýrem. Podáváme s pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace