Salát se slaninou, vejci a česnekovými bagetkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Petržel hladkolistá 1 lžíce
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Vejce 4 ks
  • Bageta 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 lžička
  • Ančovičky 5 ks
  • Římský salát 1 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Anglická slanina 150 g
  • Majonéza 100 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sýr parmezán 60 g

Postup

  • 1

    Petrželku omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme do menší misky. Přidáme trochu petrželky a olivový olej a dobře promícháme.

  • 2

    Vejce uvaříme ve vroucí osolené vodě natvrdo. Pak je zchladíme a oloupeme. Plátky slaniny rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v troubě při 170 °C asi 15 minut. Pět minut před koncem pečení přidáme do trouby i nakrájenou bagetu.

  • 3

    Po upečení kolečka bagety potřeme připraveným ochuceným olejem. V misce promícháme majonézu s hořčicí, solí, pepřem, nasekanými ančovičkami, zbylou petrželkou a parmazánem. Listy salátu omyjeme a rozdělíme na talíře. Přidáme slaninu, vejce nakrájená na plátky a bagetky a servírujeme s dresinkem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace