Salát z kysaného zelí a jablka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Zelí kysané 200 g
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Ocet jablečný 40 ml
  • Med 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Salát radicchio 0.5 ks
  • Telecí klobása 2 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 50 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Vlašské ořechy 50 g

Postup

  • 1

    Kysané zelí scedíme, nakrájíme a dáme do misky. Jablka překrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a promícháme se zelím. Radicchio rozdělíme na listy, natrháme na kousky, cibulku nakrájíme na špalíčky a oboje vmícháme do zelí.

  • 2

    Klobásky dáme na rozpálenou pánev a na mírném ohni je opékáme z obou stran. Mezitím smícháme jablečný ocet, olej a med.

  • 3

    Zálivkou přelijeme připravený salát, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec salát posypeme nakrájenými ořechy a podáváme s opečenými klobáskami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace