Salát z nových brambor s okurkou a lososem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory nové 800 g
  • Šťáva z limetky 1 lžíce
  • Okurka 2 ks
  • Uzený losos 150 g
  • Smetana na vaření 2 lžíce
  • Máta 2 větvičky
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Kopr 0.5 svazek
  • Smetana zakysaná 120 g
  • Hořčice dijonská 1 lžička

Postup

  • 1

    Brambory omyjeme. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je doměkka (zhruba 15-20 minut, záleží na velikosti a odrůdě). Pak je slijeme, necháme lehce vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny a ještě za tepla ochutíme olejem, limetovou šťávou a solí.

  • 2

    Okurky omyjeme a i se slupkou nakrájíme na slabé plátky. Lososa natrháme na menší kousky. Kopr nasekáme nadrobno.

  • 3

    Zakysanou smetanu rozšleháme se smetanou a hořčicí. Přidáme do ní nasekaný kopr. Ochucenou smetanou pečlivě obalíme uvařené brambory. Na talíři je doplníme kousky lososa, plátky okurky a lístky máty.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace