Salát z quinoy a cukrového hrášku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Staří Inkové ji uctívali jako matku zrn. Drobné bobulky jsou plné bílkovin, vlákniny a vápníku. Kvůli příjemné chuti a jednoduché přípravě na sebe obracejí stále více pozornosti i dnes nejen mezi milovníky zdravé výživy. Tento šťavnatý jarní salát je přímo ideální na seznámení s nenápadnou superpotravinou quinoa.

Suroviny

  • Quinoa 200 g
  • Nasekaný koriandr dle chuti
  • Citronová šťáva z jednoho kusu
  • Cukrový hrášek 250 g
  • Cibulka jarní 3 ks
  • Dýňová semínka dle chuti
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 3 lžíce

Postup

  • 1

    Propláchněte quinou vroucí vodou, zbavíte ji tím nahořklých látek ve slupce. Slijte a uvařte podle návodu. Uvařenou quinou slijte přes jemné síto a vyklopte do salátové mísy.

  • 2

    Hráškové lusky pečlivě omyjte a odřízněte stopky a oschlé okraje. V rendlíku nechte rozpustit máslo a lusky na něm krátce opečte. Trochu je osolte a podlijte lžící vody. Pak je přiklopte pokličkou a nechte 5 minut podusit. Hotové lusky odklopte a nechte je zchladnout.

  • 3

    Olivový olej a citronovou šťávu prošlehejte na dresink. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a podle chuti osolte.

  • 4

    V salátové míse smíchejte vařenou quinou, hráškové lusky s nasekaným koriandrem a zálivkou. Ozdobte dýňovými semínky a podávejte.

  • 5

    TIP! Existuje světlá nebo tmavá varianta quinoy, vyzkoušejte obě.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace