Sardines marines - Námořnické sardinky z Biaritzu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Sardinka malá 1000 g
  • Mořská sůl 5 lžic
  • Tymián 2 stonky
  • Šalotka 8 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Bio citron 1 ks
  • Olej olivový 50 ml
  • Chilli paprička 1 ks

Postup

  • 1

    Sardinky zbavíme šupin (buď je oškrábeme nožem nebo speciální škrabkou na šupiny). Nařízněme je na břiše a odstraníme vnitřnosti. Pak je opláchneme a osušíme. Ze sardinek odřízněme čisté filety. Na velký talíř nasypeme polovinu soli. Rozložíme na ni filety sardinek a zasypeme je zbylou solí. Sardinky necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z tymiánu odrhneme lístky a nasekáme je. Šalotky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek rozdrtíme. V míse smícháme šťávu z citronu, tymián, kolečka šalotek, česnek a olivový olej.

  • 3

    Do ochuceného oleje naložíme filety sardinek. Navrch nasypeme očištěnou nasekanou chilli papričku a citronovou kůru. Necháme v chladu rozležet 2-4 hodiny.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace