Skopové plátky na červeném víně s fazolkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Skopová kýta bez kosti 800 g
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 2 ks
  • Zelené fazolky 400 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Víno červené 500 ml
  • Sádlo 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 2 stroužky
  • Anglická slanina 100 g
  • Gyros koření 1 lžička

Postup

  • 1

    Skopovou kýtu očistíme a nakrájíme na osm plátků. Lehce je naklepeme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách dozlatova. Pak je vyjmeme z pánve a na výpeku orestujeme jednu najemno nakrájenou cibuli. Zalijeme ji červeným vínem, vložíme zpět opečené plátky skopového masa a pomalu dusíme asi 40 minut.

  • 2

    Mezitím spaříme v horké vodě očištěné fazolky. Zchladíme je a necháme v sítku okapat. Slaninu, zbylou cibuli a česnek nakrájíme a osmahneme na rozehřátém másle. Do základu vložíme fazolky a krátce je osmažíme. Ochutíme je solí a pepřem.

  • 3

    Když je maso měkké, přidáme koření na gyros a krátce provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Hotové plátky podáváme s fazolkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace