Skořicové sušenky s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 190 g
  • Cukr krupice 90 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Citronová kůra 0.5 lžička
  • Změklé máslo 120 g
  • Vejce 1 ks
  • Mletá skořice Vitana 0.75 lžička
  • Švestková povidla slazená Hamé 2 lžíce

Postup

  • 1

    Do mísy od robota si dáme máslo, cukr, vejce, vanilkový extrakt, skořici, citrónovou kůru a mouku. Vše necháme pomocí nástavce typu “K” míchat tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto.

  • 2

    Těsto dáme do potravinové fólie a necháme ho v lednici alespoň 2 hodiny odležet.

  • 3

    Těsto vyndáme z lednice a necháme několik minut povolit, aby se nám dobře vyvalovalo. Pomocí válečku vyválíme těsto (pokud máme doba ozdobný váleček, můžeme ho použít). Z těsta vykrajujeme srdíčka, která pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 4

    Pečeme na 170 stupňů cca 10 - 15 minut do zlatova.

  • 5

    Plníme povidly Hamé.


Nahrávám