Sladké noky s jablky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Máslo 3 lžíce
  • Hřebíček 3 ks
  • Jablečný džus 150 ml
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Švestky sušené 100 g
  • Máta na ozdobu
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Mletá skořice dle potřeby
  • Cukr krupice 50 g
  • Med 3 lžíce
  • Bramborové noky 500 g
  • Citronová kůra na ozdobu

Postup

  • 1

    Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Orestujeme je v kastrůlku na 2 lžících másla. Zakápneme je citronovou šťávou, přidáme hřebíček, skořici a jablečný džus a vaříme asi 8 minut.

  • 2

    Pak přimícháme krupicový i vanilkový cukr a med a promícháme. Sušené švestky propláchneme, necháme je okapat a přidáme k jablkům.

  • 3

    Noky uvaříme dle návodu na obalu. Pak je orestujeme na másle a přidáme k ovocné směsi. Rozdělíme je do misek a podáváme ozdobené mátou a citronovou kůrou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace