Sladké tvarohové housky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Tvaroh měkký 250 g
  • Cukr krupice 150 g
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 150 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl 0.5 lžička
  • Mléko na potření dle potřeby
  • Cukr moučka dle potřeby
  • Mléko 100 ml
  • Rum 2 lžíce
  • Kypřící prášek 2 sáčky
  • Mák 80 g

Postup

  • 1

    V míse vyšleháme tvaroh s vejci, mlékem, rumem a změklým máslem. Ve druhé míse smícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Sypkou směs vmícháme do tvarohové hmoty a vypracujeme vláčné těsto.

  • 2

    Z těsta vytvoříme váleček a rozdělíme ho na 15 kousků. Každý kousek rozkrojíme na tři díly, které pak rozválíme na praménky silné asi jako malíček a spleteme do houstiček.

  • 3

    Houstičky dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme mlékem oslazeným moučkovým cukrem a posypeme mákem. Pečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace