Sladkokyselý rybí salát




Suroviny

Salát

  • Sůl dle chuti
  • Losos 150 g
  • Citronová šťáva z jednoho kusu
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Šťáva z limetky 1 ks
  • Špenátové listy 250 g

 

  • Ananas 150 g
  • Makrela 150 g
  • Citronová tráva 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Bílá mořská ryba 150 g

Dresink

  • Olej slunečnicový 1 lžíce
  • Med 1 lžička

 

  • Chilli koření špetka
  • Rýžový ocet 1 lžíce

Postup

  • 1

    Do hluboké pánve nalijeme asi 500 ml vody. Přidáme citronovou trávu, šťávu z citronu a limetky, špetku soli a nasekanou chilli papričku. Vše přivedeme k varu.

  • 2

    Všechny tři druhy rybího masa očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do pánve a na mírném ohni necháme vařit asi 8 minut. Pak pánev odstavíme a maso necháme ve vývaru vychladnout.

  • 3

    Špenátové listy opláchneme a necháme okapat. Cibulky očistíme. Bílé konce nakrájíme příčně na špalíčky, nať podélně na dlouhé nudličky. Dužinu ananasu pokrájíme na kousky. Vše vložíme do mísy.

  • 4

    Slunečnicový olej rozmícháme s octem, medem, špetkou chilli a solí. Zálivku vlijeme do mísy se zeleninou a ananasem. Salát zlehka promícháme a rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme kousky rybího masa.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace