Sladký nářezový talíř


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 150 g
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Cukr moučka 6 lžic
  • Voda 100 ml
  • Želatina 20 g
  • Smetana na šlehání 250 ml
  • Ovocná směs 1 dle chuti
  • Olej rostlinný 5 lžic
  • Cukr krupice 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Citronová tráva 1 lžička
  • Jogurt ovocný 3 ks
  • Teplá voda 5 lžic
  • Vanilkový puding 1 ks

Postup

  • 1

    Nejprve připravíme piškot. Vymažeme a vysypeme formu na srnčí hřbet. Žloutky utřeme s cukrem, přilíváme horkou vodu a olej. Toto vše vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Postupně vmícháme do pěny ze žloutků. Bílky ušleháme s citronovou šťávou na tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Upečeme v předehřáté troubě. Pečení trvá asi 40 minut. Po prvních 15 minutách pečení zakryjeme hřbet alobalem. Po vyndání z trouby necháme vychladnout a vyklopíme.

    Stejnou formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem. Smetanu ke šlehání vyšleháme s cukrem, až je tuhá. Lehce vmícháme jogurty.

    V horké vodě rozpustíme želatinu. Želatinu nikdy nevaříme! Rozpuštěnou želatinu rychle smícháme se šlehačkovo- jogurtovou masou. Nalijeme do formy a necháme ztuhnout v lednici.

    Po řádném vychladnutí nakrájíme na plátky piškot i jogurtovou dobrotu. Servírujeme na talířku a dozdobíme kousky jahodovo-jablečné HAMÉ směsi.

    Jako další variantu můžeme vše pokrájet na kousky, doplnit nakrájeným ovocem a zakrýt kopcem ze šlehačky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace