Slané dýňové koláčky z polenty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 55 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Dužina máslové dýně 400 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Polenta 200 g
  • Olivy zelené 100 g
  • Sýr tvrdý 50 g
  • Cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Mléko 500 ml
  • Rajče 400 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrst
  • Tuk na vymazání

Postup

  • 1

    Očištěnou dýňovou dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo a zvolna na něm opečeme dýni s cibulí. Dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Do hrnce k dýni přilijeme mléko a 500 ml vody a přivedeme k varu. Přisypeme polentu a vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Rajčata nakrájíme na kostky, olivy pokrájíme na kolečka. Petrželku nasekáme najemno a vše společně s nastrouhaným sýrem vmícháme do polentové kaše. Rozdělíme ji do tukem vymazaných formiček na koláčky. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace